2022-09-13

Kantoaalto Podcast 1: Radioasemien raportointi nykyaikana

Tervetuloa kuuntelemaan ensimmäistä Kantoaalto-podcastiä

Kun Kantoaalto vuoden vaihteessa siirtyi nettiin, tarjosi se tilaisuuden kokeilla uudenlaisia juttumuotoja. Nopeasti mieleen tuli podcast. Ensimmäisen Kantoaalto-podcastin teemaksi valikoitui radioasemien raportointi.

Asemien raportointi on aina kuulunut DX-kuunteluharrasteeseen, vaikka kaikki kuuntelijat eivät asemia raportoi. DX-kuuntelun alkuaikoina raportoinnilla oli myös jonkinlainen hyötyfunktio, kun erityisesti lyhytaaltoasemat tarvitsivat tietoa kuuluvuudestaan eri puolilla maailmaa. Nykyisin asemille ei raporteista juuri hyötyä ole, onpa raportointia pidetty jopa asemien häiriköintinä. Raportointi on kuitenkin DX-kuuntelijoiden tapa kommunikoida asemien kanssa ja vastaukset tapa vertailla kuuntelusaavutuksia ja kilpailla muiden kuuntelijoiden kanssa. Olisiko siis jo aika raportoinnin kunnianpalautukselle?

Nykyaikaisesta raportoinnista ja vähän muustakin DX-kuuntelusta ovat JKZ:n johdolla keskustelemassa vuoden 2021 QSL-kilpailussa yhteensä 1537 vastausta keränneet JHY, JMS ja JTA.

Kesto: 49:39 min. Nauhoituspäivä 31.8.2022. Ladattavissa myös MP3-tiedostona jos playeri pätkii.


 

 


 

Posted in ,  on September 13, 2022 by Jouni |